БЪЛГАРСКИ | ENGLISH

© 2006 ALAEDDIN Building

СЪБИТИЯ

МЕСЕЧЕН ОБЗОР

 

 

 

Цените на петрола падат с над 5 долара

 

06.11.2008

Това стана след обявените данни за седмичните запаси на петрол и петролни продукти в САЩ на фона на мрачната икономическа конюнктура

Котировките на суровия петрол днес продължават да се понижават в азиатската електронна търговия заради трайните опасения от спад на търсенето в САЩ, които са основният потребител в света.

В сутрешната азиатска електронна сесия на Нюйоркската търговска борса американският лек суров петрол с доставка през декември поевтиня с 27 цента до 65,03 долара за барел.

Лондонският сорт Брент с доставка през декември понижи цената си с 26 цента до 61,61 долара за барел.

Вчера цените на петрола се понижиха силно в Ню Йорк и котировките на барела спаднаха с над 5 долара след обявените данни за седмичните запаси на петрол и петролни продукти в САЩ на фона на мрачната икономическа конюнктура.

Министерството на енергетиката на САЩ обяви снощи, че запасите от суров петрол са останали непроменени на равнище 311,9 млн. барела през седмицата, приключила на 31 октомври, докато анализаторите, анкетирани от "Дау Джоунс нюзуайърс" очакваха увеличение с 1,2 млн. барела.

Запасите от бензин са се увеличили с 1,1 млн. барела до 196,1 млн. барела, а анализаторите прогнозираха понижение с 600 хил. барела.

По-късно днес котировките на петрола се понижиха в европейска търговия, след като подновените опасения за сериозността на глобалното икономическо забавяне станаха причина за масово отдръпване от акциите и суровините.

Американският лек суров петрол с доставка през декември поевтиня с 1,20 долара до 64,10 долара за барел следобед в европейската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса.

В даден момент от днешната променлива търговия котировките достигнаха 65,50 долара за барел, в друг - спаднаха до 63,70 долара за барел.

В Лондон декемврийските фючърси със сорта Брент днес поевтиняха с 33 цента до 61,57 долара за барел.Нагоре

 

 

 

 

НАГОРЕ